Home Referenties Contact
Woningbouw

Het Skellet Constructie Systeem

Skellet Constructie Systeem

Met een knipoog naar de welgekende bouwdozen van weleer, biedt Skellet u een nieuw bouwsysteem dat toegankelijk is voor iedereen die wil bouwen. Met één uniek profiel en een aantal doordachte verbindingsstukken kunnen stalen constructies gebouwd worden voor meerdere toepassingen. Op de website van skellet vindt u technische informatie en verschillende bouwoplossingen.

Stone Unit

Voordelen van het Skellet constructie systeem

 • Maatvast:
  • Driedemensionaal raster op veelvouden van 25 mm.
  • Exact zaagwerk.
  .

 • Simpel en Gebruiksvriendelijk: Alle woningen worden luchtdicht afgewerkt.

 • Snel: Zelf bouwen in een mum van tijd.

Voordelen

Woning
Transportslede met afgewerkte frames.
Woning
Plaatsing van een frame.
Milieu bewust

Bouwen met Stone Unit biedt een tal van voordelen

 • Compactheid: Minimaal uitstralingsoppervlakte voor een maximaal leefvolume.

 • Luchtdichtheid: Alle woningen worden luchtdicht afgewerkt.

 • Isolatie: Al onze woningen worden voorzien van minimum 10cm PUR isolatie.

 • Ventilatie: De voorkeur gaat naar een systeem met warmterecuperatie, zo worden er geen onnodige warmteverliezen veroorzaakt.

Een ander voordeel is dat de dikte van onze wanden slechts 23cm is waardoor de nuttige woonoppevlakte vergroot bij gelijkblijvende buitenafmeting. Of anders geformuleerd, de prijs per netto m² daalt. Tot slot laten Stone Unit prefab wandelementen zich zeer snel monteren op de werf, waardoor de woning sneller woonklaar is en eventuele huurkosten eerder opgezegd kunnen worden.

Snelle realisatie

Snelle Realisatie

Stone Unit woningen worden opgebouwd uit prefab wandelementen, dit heeft een aantal voordelen. Door telkens te werken met een wederkerende structuur kan het volledige proces hierop afgestemd worden. Dit wil zeggen dat het mogelijk wordt om een heel aantal zaken te automatiseren, zowel in het technisch ontwerp van de woning als in de productie. Bij de montage op de werf dienen enkel nog verbindingen tussen deze kant en klare wandelementen gemaakt te worden, een gemiddelde woning kan op deze wijze op enkele dagen winddicht afgeleverd worden.

Oog Voor Detail

Woning
Gevel met marmergranulaten en kopsekant.
Oog Voor detail

Zowel op technisch als op esthetisch vlak wordt er enorm veel aandacht geschonken aan alle details. In tegenstelling tot het gebruik van onbeklede sandwichpanelen, is het niet nodig om aan ramen, deuren en hoeken van het gebouw de in de staalbouw gebruikelijke afwerkingsprofielen te gebruiken. Kopse kanten en dagkanten worden immers met hetzelfde materiaal bekleed als de rest van het sandwichpaneel. Verder zorgt een door Stone Unit ontworpen plint voor een elegante en koudebrug vrije overgang naar het maaiveld.